Aveve en O’Cool gaan tegen de grond

Het staat nu vast: de gebouwen van Aveve (in de volksmond Den Boerenbond) en het voormalige O’Cool in Droeshout gaan tegen de grond. De eigenaars dienden een aanvraag in bij het gemeentebestuur. Maar geen nood: er komt een nieuwe Avevewinkel met een parking die ruimer en veiliger is.

Het gebouw van O’Cool stond al een tijdje leeg nadat de diepvriesgigant zijn deuren definitief sloot. En Aveve (Foto Google Maps) kampte met een parkeerprobleem. Vele klanten willen per se voor de deur parkeren en dat bracht gevaarlijke toestanden langs de gewestweg N211 (de VIlvoordsesteenweg).

Het nieuwe gebouw (ook met een ruimte voor verkoop in open lucht) komt meer naar achteren zodat er vooraan meer plaats is voor het veilig in- en uitrijden van de parking. Wanneer de afbraak is gepland, konden wij nog niet achterhalen. Maar het nieuwe gebouw zal alvast voor meer tuin- dier- en bakplezier zorgen in Opwijk en de omliggende gemeenten.

Dat even verderop het stoffenfabriekje ook wordt afgebroken om plaats te maken voor een Delhaize én een stoffenzaak op de eerste verdieping, wisten wij u al weken geleden te melden in ons gedrukt magazine.