Geen twee maar drie kandidaten voor Opwijks carnaval

In de voorbije jaren wist het Opwijks carnaval hoogstens één Opwijkenaar te inspireren om zich kandidaat te stellen voor de job van Prins Carnaval. Vandaag kunnen de Gatspoiters blij zijn met een primeur. Niet één, niet twee maar drie kandidaten treden naar voren. Toch zit er een addertje onder het gras: Gunter Mannaert (42) en Steven De Ridder (38) van ’t Brouwershuis kandideren samen, als prinsenpaar zeg maar. Een primeur voor het Opwijkse carnaval. Hannes De Koster (29) doet het alleen. ’t Is te zeggen, met de steun van zijn groep Plankgaaz ontstaan uit de Chiro.

Gunter en Steven worden gesteund door de groep Sjchiéf. Dat belooft voor de prins(en)verkiezing op 23 januari. Hannes schiet de prinselijke campagne van start met een buskroegentocht op zaterdag 14 november, vertrek rond 17 uur aan café Thursdays.

Ondertussen heeft Kurt Spruyt zijn makker William Engels opgevolgd als voorzitter van de organiserende Gatspoiters. William Engels was de enige overblijver van de oorspronkelijke stichters van het carnaval, 18 jaar geleden.