Politie Amow ziet woninginbraken weer stijgen

Het aantal woninginbraken in de politiezone Amow vertoont de laatste vier maanden opnieuw een opmerkelijke stijging. Van juli tot en met oktober werden liefst 187 feiten opgetekend, tegenover 127 in dezelfde periode vorig jaar. Van de 187 inbraken bleef het in 72 gevallen enkel bij een poging.

Het gaat om 109 inbraken in Asse, 25 in Opwijk, 23 in Merchtem en 50 in Wemmel.

In de eerste zes maanden van 2015 werd nog een forse daling van het aantal inbraken vastgesteld, maar door de stijging sinds de zomer ligt het totale cijfer voor 2015 opnieuw al bijna even hoog als vorig jaar, namelijk 483 tegenover 493 in de eerste tien maanden van 2014.

Voor de periode januari tot eind oktober bedraagt het aantal inbraken in Asse dit jaar al 218, in Wemmel 152, in Merchtem 63 en in Opwijk 50.

De cijfers komen aan de vooravond van de nationale actie ‘1 dag NIET’. Ook de politie Amow neemt deel aan de actie, maar zegt niet hoe.

Overigens werden tussen juli en eind oktober 26 daders van diefstallen opgepakt, wat bijna evenveel is als de 27 in de eerste jaarhelft. In totaal verrichtte de politie Amow dit jaar al 163 aanhoudingen. Daar waren ook 39 dronken personen bij, 15 arrestaties voor slagen en bedreigingen en 4 voor drugsdelicten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk