Groot dorpsfeest in Mazenzele

Zondag wordt een feestelijke dag in Mazenzele. Dan wordt in een tent op de Dries een groot dorpsfeest georganiseerd door de Landelijke Gilde Opwijk-Mazenzele in het kader van Mazenzele, dorp in de kijker.

Het feest gaat al om 7.30 uur van start met een ochtendwandeling. Van 8.30 uur tot 10 uur kan je genieten van een ontbijt met spek en eieren.

Om 10 uur is er de officiële opening van het Kersenwandelpad. Vanaf 10u30 is er koers op rollen, initiatie boogschieten, stroberg en een huifkartocht. Oude en nieuwe tractoren kan je ter plekke bewonderen en er is een doorlopende tentoonstelling oude landbouwwerktuigen en een wedstrijd hoefijzerwerpen.

Er zijn kubb-wedstrijden (om 11 en 14 uur) en demonstraties met valken (11.30 en 15 uur). Tussen 11.30 en 13 uur is er paella te verkrijgen en om 14.30 en 17 uur zijn er optredens met volksdans. Van 15 tot 16 uur is er kinderdisco en van 14 tot 18 uur is er een ijsjesstand.

Verder zijn er nog een pop-up terras, een eetstand, een schminkstand. Om 17 uur volgt de prijsuitreiking van de wandelzoektocht. Om 19 uur een opreden van de vendeliers en van 19 tot 22.30 uur is er een optreden van The Bakerfriends.

(Foto Jeroen Roggeman)