François Leemans koning van Mazenzele (+ foto's)

48 jaar lang is François Leemans al lid van de Sint-Pietersgilde en nog nooit proefde hij het geluk om de koningsgaai naar beneden te halen … tot pinksterzondag. Pal om 16 uur klonk er luid applaus op de Dries in Mazenzele. De grote koningsgaai donderde naar beneden na een welgemikt schot van Cois Leemans (76).

De gelukkige man werd gefeliciteerd door al zijn medebroeders, zo’n vijfenveertig in getal. Maar hij moest nog nagelbijtend afwachten omdat nog 37 andere schutters de kans kregen hetzelfde te presteren. Niemand kon de koningsgaai nog naar beneden halen. Cois Leemans kreeg de braak omgehangen en de koningsbeker aangereikt.

Hij mag zich een jaar lang ‘koning van de Sint-Pietersgilde’ noemen. Zij echtgenote Jacqueline – zus van de voormalige hoofdman Pierre Bewaert – kreeg de titel van koningin. Reactie van François: ‘Man, ik ben zo gelukkig’. Dat leverde hem nog meer felicitaties en kussen van de dames van zijn collega schutters.