Emilio Ferrera blijft bij Dender

Emilio Ferrera blijft ook volgend seizoen aan als hoofdtrainer van FCV Dender ondanks de interesse van Moeskroen en het Luxemburgse Dudelange.

‘De licentieperikelen kostten ons sportief helaas een jaartje vertraging. We verkeken een unieke kans op tweede klasse en verloren veel tijd, maar ik geloof in dit project. Het is de bedoeling van FCV Dender om na promotie in de top zes van tweede klasse mee te draaien’, aldus Ferrera.

‘De club werkt nu reeds aan versterkingen voor volgend seizoen met als prioriteit een offensieve middenvelder. De ruggengraat van de ploeg bleef wat al een heel succes betekent. We verloren geen enkele sterkhouder. Bovendien ligt het in de bedoeling om jongeren te laten doorstromen. Dat is een optie die ik samen met de club kies.’

Ferrera dent ook aan de oprichting van een jeugdacademie voor jongeren van 8 tot 15 jaar. Voorzitter André Van Roy is blij met het verlengde verblijf van Ferrera bij dender. ‘We zijn ver gegaan om Ferrera’s  eisen in te willigen.’