Vreemde brief gericht aan ‘Opwijkse meisjes’

In een aantal brievenbussen van Opwijk kwam een vreemde brief (zie foto) terecht gericht aan ‘lieve juffrouw uit Opwijk’. In de brief richt een man (Hugo uit Lede) zich tot een meisje dat hij, naar eigen zeggen, ‘van de Kattestraat tot aan het station in Aalst heeft vergezeld’.

Verder in de brief maakt de man duidelijk dat hij contact wil met dat meisje om zich persoonlijk te excuseren voor dingen die later zijn gebeurd en waar hij ‘niet zo fier’ over is. Hij nodigt de lieve juffrouw uit om ‘op woensdag- of zaterdagnamiddag om 14 uur’ naar de overdekte gaanderij van het station van Aalst te komen.

Aan het eind van de brief staat dat de schrijver hoopt dat alle dames tussen 18 en 25 jaar de brief te zien zullen krijgen.

Deze brief kwam niet alleen bij de bewuste ‘lieve juffrouw(en) uit Opwijk’ terecht maar werd her en der, verspreid over de gemeente, in brievenbussen aangetroffen. Verschillende mensen verwittigden de politie.

Op de facebookpagina ‘Ge zijt van Opwijk als …’ vragen sommige betrokkenen zich af of het hier om een perverse persoon gaat of om een of andere publiciteitsstunt.