Opwijk naar weekfinale Slimste Gemeente (+ foto's en video's)

Ook Opwijk plaatste zich dinsdagavond voor de weekfinale van de VIER-quiz ‘De Slimste Gemeente’.

Burgemeester Albert Beerens (Open VLD) en zijn quizzers Bart Smet en (Beerens’ schoondochter) Leslie Dehauwere moesten het opnemen tegen teams van Waregem en Opglabbeek.

Opwijk kende een zwakke start, maar de tweede ronde maakte veel goed en zette Opwijk zelfs op kop.

Na de linkenronde zaten de drie ploegen nog op een zakdoek, zodat uiteindelijk de ‘lijstvorming’ voor de afscheiding moest zorgen. Leslie zette daar een mooi nummertje neer door negen smaken van jenevertjes van Filliers op te sommen en Waregem deed zichzelf nipt de das om in het lijstje landen met meer dan 75 miljoen inwoners.

In de finale tussen Opwijk en Opglabbeek maakte Bart het verschil voor Opwijk. Opglabbeek struikelde over de laatste vraag – het vetgemeste kalf op het Laatste Avondmaal – en dus mag Opwijk donderdag zijn opwachting maken in de weekfinale.