Delinella, eerste leeronderneming voor BUSO MAI (+ foto's)

In het ASO zijn leerondernemingen de gewoonste zaak van de wereld geworden maar voor de BUSO scholen zijn ze nog niet zo vanzelfsprekend. Maar in Opwijk ging BUSO MAI de uitdaging aan.

De leerlingen van het vijfde jaar winkelhulp en de ABO-leerlingen bouwden met Delinella (een letterwoord gevormd uit de namen van de leerlingen) een eigen leeronderneming. Ze werden en worden bijgestaan door een drietal leerkrachten. Ook Unizo biedt ondersteuning.

In een leeronderneming leren leerlingen van een secundaire school hoe zij in de praktijk een zaak moeten beheren. En daar komt heel wat bij kijken: goederen verzamelen, prijs bepalen, winkel inrichten, publiciteit maken en nog veel meer.

Vrijdag 29 november was het zover: de winkel opende met een fijne receptie. De verkopers en verkoopsters hadden zich mooi opgekleed en verwelkomden de eerste bezoekers zeer hartelijk en attent.

In het winkeltje vind je mooie tweedehands vintage spulletjes: kleding en accessoires als sjaaltjes en tassen. Wil je ook eens op bezoek en wat gaan snuffelen tussen de leuke hebbedingetjes, dat kan. Het winkeltje in het praktijklokaal is elke vrijdag open van 10 tot 12 uur.

BUSO MAI, Heiveld 15 in Opwijk. delinella@hotmail.com