Focus eert Clement Herremans en Paul Cieters

Clement Herremans viert een drievoudig jubileum bij fotokring Focus: 50 jaar lid, 45 jaar bestuurslid en 40 jaar schatbewaarder. Om dit te vieren heeft Clement 18 van zijn oude, iconische diareeksen gedigitaliseerd. Focus toont een fraaie selectie op zaterdag 16 februari in trefpunt Winnik in Denderwindeke.

Met het eerbetoon aan Clement Herremans wordt ook de in 2017 overleden Paul Cieters gehuldigd, omdat die de diareeksen van Clement steeds van tekst en geluid voorzag. Clement is een gereputeerde fotograaf. Alle Pollaarse en Winnikse coryfeeën passeerden zijn lens, zoals hoe Mitjes brood bakt of Prosper manden vlecht. Clement haalde onder meer een eerste prijs in de tweejaarlijkse Internationale wedstrijd voor dia-reeksen in Mechelen. Voor zijn reeks ‘Dagelijks Brood’ ontving hij zelfs een medaille van koning Boudewijn.

Paul Cieters was meester in het sint-Aloysiuscollege, verslaggever-fotograaf voor Het Volk en de Denderklok en toneelregisseur voor lokale toneelgezelschappen.

Fotokring Focus brengt zijn projecties om 14.30 en 19.30 uur op zaterdag 16 februari in Trefpunt Winnik, Bokkendries 9 in Denderwindeke. De toegang is gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender