Sinterklaas meert aan met vier boten (+ foto’s)

De Sint-Nicolaasvrienden organiseerden op zaterdag 19 november in samenwerking met Hubert Simoens, uitbater van café Den Belleman, opnieuw de feestelijke intocht van Sinterklaas.

Omdat het ondertussen al de tiende keer is dat de Sint en zijn Zwarte Pieten aanmeren op rechteroever, leverden de organisatoren dit jaar een extra inspanning om dit kinderfeest nog grootser te maken.Voor deze jubileumeditie kwam de grote kindervriend met vier boten, zeg maar een heuse Spaanse vloot, Ninove binnengevaren. Strooipieten, cadeaupieten, dakpieten en… de pietenband zorgden voor ambiance.

Op zondag 20 november brengen Sinterklaas en Zwarte Piet tussen 10 en 13 uur een bezoek aan het zwembad en op zondag 4 december komt de grote kindervriend naar De Kuip waar hij een grootse sinterklaasshow zal bijwonen. Start om 14.30 uur (deuren 14 uur). Inkom: 3 euro, vermindering voor houders UiTpas. (foto’s: Giovanni Neckebroeck)

Topartikels editie Ninove-Dender