Stormschade door hevige rukwinden

De bij momenten hevige stormwinden die over onze streken razen, hebben voor schade gezorgd. Bij landbouwer Miel Van Malderen in de Nieuwstraat in Opwijk is een volledig dak van een schuur weggevlogen.

Er vielen geen gewonden en de dakconstructie kwam gelukkig niet op straat terecht. Nog in Opwijk viel een boom op een elektrische kabel wat voor de nodige vonken zorgde.

Op de Edingsesteenweg in Asse ontsnapte een bestuurder van een terreinwagen zondag aan de dood toen een boom achteraan op zijn auto viel. Hij reed rond 9.30 uur richting Asse toen, bijna boven op de Morette, een boom naar beneden kwam. Het achterste deel van zijn Landrover werd ingedrukt.

Verschillende bestuurders hadden in de minuten daarvoor al de hulpdiensten gewaarschuwd toen ze opmerkten dat de boom op vallen stond, maar het gevaarte werd eerst nog tegengehouden door de elektriciteitskabels. Er waren echter nog geen maatregelen genomen om de steenweg af te sluiten.

“Ik heb de boom niet zien komen, ik hoorde enkel een forse klap achter mij. Ik ben wel hard geschrokken, want als de boom een seconde sneller viel, dan kwam hij in mijn voorruit terecht”, aldus de bestuurder.

De boom versperde de hele rijweg en werd door de brandweer van Asse aan stukken gezaagd. Door het incident was de Edingsesteenweg bijna anderhalf uur onderbroken voor het verkeer.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk