378 seconden stilte voor slachtoffers verkeer

Het kruispunt van de Steenweg (N9) met de Huinegem in Asse was zondagmorgen het symbolische verkeerspunt voor de jaarlijkse Internationale Herdenkingsdag van Verkeersslachtoffers. Die is telkens op de derde zondag van november.

Het kruispunt werd gedurende 378 seconden stilgelegd, waarbij elke seconde symbool stond voor elk dodelijk verkeersslachtoffer dat in 2015 viel op onze Vlaamse wegen. Het initiatief ging uit van de vzw Rondpunt en OVK (Ouders van Overleden Kinderen) en werd bijgewoond door een vijftigtal mensen, onder wie meerdere nabestaanden van verkeersslachtoffers, ook uit Asse zelf.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) was eveneens aanwezig, zij het met wat vertraging want hij werd opgehouden door een omgevallen boom op de Edingsesteenweg. Na het stiltemoment werden een reeks wensen voorgelezen voor een wereld met minder – en het liefst van al zonder – verkeersslachtoffers.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk