Philippe De Cock legt eed af als nieuwe korpschef politie Ninove

In aanwezigheid van o.a. commissaris-generaal Catherine De Bolle legde hoofdcommissaris Philippe De Cock op zaterdag 1 oktober in het Ninoofse stadhuis de eed af als korpschef van de politiezone Ninove.

Philippe De Cock, met c-o-c-k zoals hij tijdens de plechtigheid met een knipoog meegaf, kwam in 2010 aan het roer van de politiezone Brakel. Voordien had hij ervaring opgedaan bij heel wat inlichtingendiensten van het land en bij het Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten.

“Ik wil het schip naar het dok slepen, een onderhoudsbeurt geven en opnieuw varen”, vertelde de nieuwe korpschef in zijn toespraak. “Mijn stokpaardje is veiligheid en welzijn maar ik wil ook werk maken van interne en externe communicatie, flexibiliteit en het contact met de burger. Ook de nieuwbouw die er zit aan te komen, is een uitdaging.”

Alvorens er met frisdrank geklonken werd op de eedaflegging werd waarnemend korpschef Danny De Troyer door de burgemeester in de bloemetjes gezet.

“Wij zijn Danny zeer dankbaar omdat hij na de aanstelling van hoofdcommissaris Catherine De Bolle op 1 maart 2012 als commissaris-generaal het schip in woelige wateren wist op koers te houden. Vier en een half jaar heeft hij de continuïteit binnen de politiezone Ninove verzekerd en bleef hierbij menselijk en toegankelijk. Hij gaat nog niet met pensioen maar zal de nieuwe korpschef nog een tijdje ondersteunen.”

 

Topartikels editie Ninove-Dender