Met 10.000 achter de schermen kijken bij Delhaize (+ foto's)

Zo’n 10.000 mensen profiteerden vandaag van de Open Bedrijvendag om eens een blik achter de schermen te krijgen in het distributiecentrum van Delhaize in Zellik. Onder hen ook Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) die, samen met een delegatie van het gemeentebestuur van Asse, een exclusieve toer kreeg van de Delhaize-top.

Vanuit het logistieke centrum van meer dan 200 000 m² vertrekken dagelijks 800 transporten naar meer dan 700 winkels in België en Luxemburg. Delhaize heeft van logistiek altijd een kernactiviteit gemaakt en alleen in Zellik werken er 1.700 mensen, op een totaal van 14.000 medewerkers in ons land.

Het distributiecentrum is intussen 52 jaar gevestigd in de bedrijvenzone Broekooi en groeide vooral de laatste tien jaar uit tot een van de meest hypermoderne en volledig geautomatiseerde distributiecentra in Europa. Er zijn 25.000 soorten producten opgeslagen.

De goed ingeduffelde bezoekers, want binnenin is het amper 2 graden, mochten zowel de manuele als de geautomatiseerde opslagplaats bezoeken en er was ook een tentoonstelling over de geschiedenis van de logistiek in Zellik.

Oude en nieuwe (milieuvriendelijke) Delhaize-vrachtwagens stonden er naast elkaar en jong en oud mocht ook even in één van de Delhaize trucks kruipen om te ervaren hoe een chauffeur zich dagelijks door het verkeer beweegt. Tot slot werden de bezoekers nog vergast op een mini-foodfestival, met tal van foodtrucks met talrijke proevertjes.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk