Inspraakmoment rond nieuw jeugdhuis

Enkele maanden geleden startte de jeugddienst haar zoektocht naar ge√Įnteresseerde jongeren om samen na te denken over een nieuw jeugdhuis in het centrum van Ninove. Een 30-tal jongeren ging in op de oproep.

Op korte tijd werden zij het eens dat het jeugdhuis een plek moet zijn die gebruikt kan worden voor allerlei doeleinden. Ze dachten na over hoe ze willen dat het jeugdhuis wordt ingedeeld en waarvoor het gebruikt zal worden. Dingen zoals een terras, een studieruimte, een afsluitbare zaal en een podium werden aangehaald. Wat opvalt is dat de jonge Ninovieters snakken naar een plek waar ze zich kunnen ontspannen, waar ze kunnen leren tijdens de examens, waar ze zich kunnen informeren over een studierichting of een hobby. Ze benadrukken dat het jeugdhuis niet enkel een jeugdcafé mag worden maar dat er in de eerste plaats voor gezorgd zal worden dat er allerhande activiteiten worden georganiseerd, zowel ontspannend als informatief.

Nu de architect aangesteld is en er een ontwerp gemaakt is van hoe het jeugdhuis er zal uitzien, organiseert de jeugddienst een inspraakmoment waarop jongeren het voorontwerp van de architect kunnen bespreken. Het inspraakmoment vindt plaats op zaterdag 8 oktober om 15 uur in de vergaderzaal op het gelijkvloers van jeugdcentrum De Kuip in Ninove.

Meer info? Jeugddienst, 054 31 05 00, jeugd@ninove.be

Topartikels editie Ninove-Dender