Ninove is klaar met energieactieplan

Op Autovrije Zondag (18 september 2016) ondertekende burgemeester Tania De Jonge officieel het Burgemeestersconvenant. Daarmee engageert de stad zich om, met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, de uitstoot van broeikasgassen drastisch terug te dringen.

Eerder werd al een duurzaam energieactieplan opgemaakt dat de gemeenteraad eind maart goedgekeurde. De stad zette hiervoor van bij het begin alle diensten, adviesraden en geïnteresseerde inwoners samen aan tafel om het actieplan vorm te geven en zo een groot draagvlak te creëren.

De opmaak van een duurzaam energieactieplan (Sustainable Energy Action Plan) was een essentiële vereiste voor gemeenten die het Burgemeestersconvenant ondertekenen. Om de ambities van het actieplan waar te maken, moet tegen 2020 zo’n 35.684 ton CO2  bespaard worden. In het plan staan meer dan 100 concrete maatregelen die nu stilaan samen met inwoners, handelaars, bedrijven, verenigingen en landbouwers zullen uitgevoerd worden.

Topartikels editie Ninove-Dender