Martine Gommers uit Denderwindeke wint vierde Ronde Tafel Duck Race

Voor het vierde jaar op rij organiseerde Ronde Tafel Ninove op zondag 18 september 2016 een eendenrace op de Dender, in het centrum van de stad.

Het concept is redelijk eenvoudig: naar aanloop van die dag werden plastieken eendjes/loten verkocht via verschillende kanalen. Op zondag 18 september 2016 omstreeks 15 uur werden 1854 eendjes aan voetgangersbrug ‘t Overstekske te water gelaten. De finish is 100 meter verder stroomafwaarts aan café Den Belleman waar alle eendjes worden opgevangen. Daar kwam het eendje van Gommers Martine uit Denderwindeke als eerste  in de trechter terecht waardoor zij naar huis mocht met een spiksplinternieuwe Opel Adam.

De opbrengst van deze actie is ten voordele van Make-a-Wish Belgium Vlaanderen en andere sociale doelen. (Foto’s: Giovanni Neckebroeck)

Topartikels editie Ninove-Dender