Voetbaloverzicht : BOKA United op kop

KSC Grimbergen pakte op het veld van Bocholt haar eerste driepunter van het seizoen. De op papier sterkere thuisploeg kreeg de beste kansen maar de bezoekers toonden zich efficiënter. Een afgeweken bal van Williot bracht blauw wit gevleid op voorsprong. In de slotfase verdubbelde Kambala de score.

HO Wolvertem Merchtem en tegenstander Berlare maakten er zondag een spektakelstuk van. Tegen een fel gehavende thuisploeg kwamen de Oost-Vlamingen op voorsprong via Munyaneza. Net na de rust scoorde Asselberghs de gelijkmaker. Casier strafte defensief gestuntel af en scoorde de 1-2. Weer kwam een veerkrachtig HOWM langszij. Bouwmeester benutte twintig minuten voor tijd een elfmeter. In de slotfase trok Berlare aan het langste eind na een tweede doelpunt van Casier.

Eerste nederlaag KC Meise 

In eerste provinciale stond er slechts één wedstrijd op het programma. FC Borght ging tegen Butsel op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen maar beide ploegen kwamen niet tot scoren.

SKL Ternat smeerde Wambeek de eerste nederlaag van het seizoen aan. Cleemput en Rons brachten hun team 2-0 voor. Thiebaut nette vanop de stip, na handspel van Poppe en bijhorend rood, de aansluitingstreffer. Ondanks de numerieke minderheid diepte Ternat de score verder uit na een doelpunt van Sleewaegen.

KFC Meise kwam tegen Kester-Gooik 0-1 voor via Tordoir maar de thuisploeg kwam na de rust scherp uit de kleedkamers. Twee treffers van Van Rossem en een doelpunt van De Roeck bogen de scheve situatie in een mum van tijd om. BOKA United profiteerde optimaal van het verlies van de concurrentie en neemt na de 3-0 zege tegen Denderzonen Pamel de koppositie over.

Verrassende nederlaag Mazenzele-Opwijk 

In derde provinciale C ging Mazenzele-Opwijk verrassend onderuit bij Kraainem. Een laat strafschopdoelpunt van De Pauw bracht de 2-1 zege van de thuisploeg niet meer in gevaar. Ramsdonk stevende tegen Asse-Zellik A lange tijd af op een stuntzege maar De Sa Faria en Ponnet wisten vijf minuten voor tijd de 2-0 voorsprong uit.

Asse-Ter-Heide kam tegen Malderen 0-2 achter maar treffers van Kempenaers en Van De Perre hingen de bordjes weer gelijk. Ondanks de knappe remonte trof Malderen nog tweemaal raak en graaide de drie punten huiswaarts. Vilvoorde en Beigem kwamen omwille van de autoloze zondag niet in actie.

Derbyzege Zuun 

In derde D incasseerde Eizeringen A met de 0-8 nederlaag tegen Borchtlombeek een nieuwe pandoering. Lennik won met 0-2 van Tollembeek via een trefzekere Van Houtven en Pasteleurs. De derby tussen Zuun en Schepdaal eindigde in een 2-1 zege voor de gastheren. Vallois opende de score voor de thuisploeg maar twintig minuten voor tijd scoorde Puttemans de gelijkmaker. Na een verre uittrap van de thuisdoelman maakte El Malki de winning goal.

Topartikels bij Goeiedag.be