KSA Sint-Goedele start feestjaar met eerstesteenlegging

VKSJ Sint-Goedele, dat sinds 1 september 2015 door het leven gaat als KSA Sint-Goedele, is een jeugdbeweging voor meisjes vanaf 6 jaar en bestaat 30 jaar. En dat wordt gevierd. Het nieuwe werkjaar startte met de eerstesteenlegging van het nieuwe lokaal in Lindendreef 21 in Ninove gevolgd door een receptie. Heel wat leden, ouders, oud-leden en sympathisanten woonden de plechtigheid op zondag 4 september bij.

Na vijf jaar voorbereiding door de vzw Huys Ter Duyst en met de steun van de stad Ninove en vzw Parochiale Werken konden de oude gebouwen in augustus eindelijk afgebroken worden en kan de aannemer beginnen met de nieuwbouw. Wanneer alles volgens plan verloopt, kunnen de nieuwe lokalen in de Lindendreef na ruim één jaar in gebruik genomen worden.  Tijdens de afbraakwerken en de bouw van het nieuwe lokaal heeft KSA Sint-Goedele een tijdelijk onderkomen in de gebouwen van Chiro Toontje in de Brusselstraat in Ninove. Het nieuwe lokaal zal bestaan uit twee verdiepingen. Op het gelijkvloers komt een grote ruimte met keuken, sanitair en douches, de verdieping wordt verdeeld in twee lokalen en een afzonderlijk lokaal voor de leiding.

De maand september wordt afgesloten met een feestweekend. Op vrijdag 23 september organiseert de jeugdbeweging een feestelijke ouderavond die plaatsvindt vanaf 19.30 uur in De Kuip. Op zaterdag 24 september om 17 uur verzorgen de leden van KSA Sint-Goedele de eucharistieviering in de abdijkerk. De dag wordt afgesloten met de fuif ‚ÄúSilverbeats XL‚ÄĚ in De Kuip (deuren vanaf 21 uur).

Meer info of inschrijvingen: Alexandra Thiran (0470/621391-alexandra.th@hotmail.com) en Yaelle Cambier (0471/109621-yaelle_cambier@hotmail.com)

Topartikels editie Ninove-Dender