DeKANTFABRIEK op het programma van Open Monumentendag

Open Monumentendag is op zondag 11 september 2016 aan zijn 28ste editie toe. Meer dan 500 monumenten zetten de deuren wagenwijd open, er is keuze uit meer dan 800 activiteiten. In DeKANTFABRIEK, Burchtdam 4 te Ninove, staan er drie activiteiten op het programma: een concert, een expo en een rondleiding.

DeKANTFABRIEK is een prachtig stukje nijverheidsarchitectuur dat sinds 1928 eigendom is van de familie Moeremans. Zij exploiteerde er tot vier jaar geleden een mechanische kantfabriek. Het gebouw ligt als een anonieme parel verscholen achter de huizenrij van de Burchtdam op rechteroever. De machines werden vervangen door actuele kunst bijeengebracht door kunstenaar-curator Hilde Nijs die er jaarlijks een driemaandelijkse expo met actuele kunst in correlatie met uitvoerende kunsten organiseert.

Tijdens de Open Monumentendag zijn er naast de expo “Endless TIME, Endless Flow” ook rondleidingen en een concertenreeks met drie uitvoeringen van “Muziek voor een Ruimtehaven”, een compositie voor viool, klarinet, piano en cello van componist Maarten Van Ingelgem, uitgevoerd door het Odysseia Ensemble respectievelijk om 11.30 uur, 14.30 uur en 16.30 uur.

DeKANTFABRIEK is open vanaf 11 uur tot 18 uur. Tijdens de concerten zijn er geen rondleidingen.

Topartikels editie Ninove-Dender