Start najaar Jazz-MADD met Isle Of Men

Met ‘Isle of Men’ start het najaarsprogramma van Jazz-MADD. Later staan ook nog Tcha-Nathan-Vilmos (november 2016) en het David Thomaere Trio (december 2016) op het programma.

Isle of Men is de band rond muziekjournalist en gitarist Dirk Fryns, Gunther Verspecht (Stash) en all-round pianist Tom Van der Schueren. Hun debuut ‘Voluntary Blindness’ kreeg na vier jaar zoeken een definitieve basisvorm in het huis van contrabassist Arne Van Dongen (klassiek geschoold, bij alle grote orkesten gespeeld maar eveneens thuis in jazz, wereldmuziek, folk…) in Oeudeghien, op een steenworp van Ronse.

“Voluntary Blindness, het is een nachtplaat”, aldus Dirk. “Ik kan er niet echt een genre op kleven maar het zijn en blijven in de eerste plaats songs …is ook een tekstplaat waarin elk woord staat waar het moet staan. De rode draad – als die er tenminste zou zijn – doorheen de plaat is een oproep tot meer mededogen met de falende mens. En iedereen faalt wel op een bepaald moment in zijn leven, relationeel of professioneel.”

Isle Of Men kunt u aan het werk zien op zaterdag 17 september om 20 uur in ’t Kasteeltje (Stationstraat 7 Denderleeuw) en op zondag 18 september om 11 uur in Bathyscaaf (Meuleschettestraat 74 Aalst), om 19 uur in De Kantfabriek (Burchtdam 4 Ninove).

Info en reservaties: Info@jazzmadd.be –  0495/121447 –  www.jazzmadd.be.

Topartikels editie Ninove-Dender