Tweede weekend openluchtfilms met ‘Charlatan’-party als extraatje

Vorige week trapten de jaarlijkse Vlaamse Filmkens af. In Outer, Meerbeke en Pollare genoten in totaal 500 mensen van drie openluchtfilms. Dit weekend volgt het tweede luik. Met op vrijdag een extra afterparty met de enige echte ‘Joris van de Charlatan’.

‘Belgica’, op vrijdag in de Geraardsbergsestraat, is het verhaal van de broers Frank en Jo. Ze zijn elkaar uit het oog verloren. Tot Frank begint te werken in het café van Jo. Een gouden zet, want binnen de kortste keren wordt ‘Belgica’ dé hotspot van het nachtleven: een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-‘n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, voor even toch. Want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil. ‘Belgica’ is de vijfde film van Felix van Groeningen, die eerder onder andere ‘De helaasheid der dingen’ en ‘The broken circle breakdown’ verfilmde, met in de hoofdrollen Tom Vermeir, Stef Aerts en de muziek van Soulwax. Na afloop van de film (omstreeks 23 uur) zorgen de horeca-uitbaters van de straat voor een afterparty met dj ‘Joris van de Charlatan’, een van de broers van het legendarische Gentse café op wiens avonturen de film (deels) is geïnspireerd.

Zaterdag, in de tuin van zaal Pax in Appelterre-Eichem, houdt de dienst cultuur het rustiger en romantischer met ‘Wat mannen willen’. De film volgt de levens van zes mannen op zoek naar de grote liefde. Of is het eerder op zoek naar een beetje geluk in een tijd waarin mannen soms geen idee hebben hoe ze man moeten zijn en wat vrouwen nu eigenlijk van hen verwachten? Acteur Filip Peeters maakt met deze romantische komedie zijn debuut als regisseur. Hij regisseert straffe mannen als Jonas Van Geel, Ben Segers, Louis Talpe, Tom Audenaert, Gene Bervoets en Adriaan van den Hooff.

De reeks ‘Vlaamse Filmkens’ eindigt zondagavond op de Mallaardparking in Ninove met ‘D’Ardennen’ van Vlaanderens jongste cultregisseur Robin Pront. Een brutale homejacking door de broertjes Dave en Kenneth gaat hopeloos fout. Als Kenneth na vier jaar gevangenis vrij komt, is er veel veranderd. Dave heeft z’n leven op de rails gekregen en probeert z’n broer te helpen. Maar ongeleid projectiel Kenneth wil ten koste van alles z’n ex-vriendin Sylvie terug voor zich winnen. De hoofdrollen zijn voor Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens.

De openluchtcinema opent telkens de deuren om 20 uur. Alle filmvoorstellingen beginnen om 21 uur en zijn gratis.

Samengevat:

  • vrijdag 26 augustus – Geraardsbergsestraat, Ninove – Belgica (i.s.m. de ‘Belgica’s’ van de Geraardsbergsestraat)
  • zaterdag 27 augustus – Pax, Appelterre-Eichem – Wat mannen willen (i.s.m. KWB Appelterre-Eichem)
  • zondag 28 augustus – Mallaard, Ninove – D’Ardennen (i.s.m. KSA St-Baafs Ninove)
Topartikels editie Ninove-Dender