11 juliviering met straattheater en Vlaamse muziekacts

Ninove viert het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op maandag 11 juli met straattheater op het Dr.Hemerijckxplein en een resem Vlaamse muziekacts in het stadspark.

Het feest begint om 14 uur met een senioren- en kidsnamiddag. In een knusse tent met een appelboom en kastjes vol gekke machines spelen Karel Casier & Dieske Krijnders het verhaal van Appel tot Moes. Een po√ętische voorstelling speciaal voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar. Wie zelf circusartiest wil worden, kan in de open piste van Cirkus in Beweging allerlei circustechnieken oefenen. Op deze circusinitiatie kan iedereen vrij in en uit lopen. In het ouderwetse slagerskraam ‚ÄėBoucherie Bacul‚Äô van PikzPalace (zonder vlees, al zou je dat op het eerste zicht niet zeggen) maken de bezoekers kennis met het twijfelachtige levenswerk van de familie Bacul en hun Russische stagiair. Er zijn doorlopend springkastelen en een grimestand. Luc Jones zorgt voor de muzikale omlijsting.

Vanaf 17 uur zet het stadsbestuur, in samenwerking met vzw Maspoe, vier Vlaamse topbands op het podium. De zes jongens van Karree Konfituur steken de boel in brand met pure Nederlandstalige nummers. De Aalstenaars van Tot Morgen vertederen vervolgens met Nederlandstalige kleinkunst waarna de zeskoppige popgroep Frimout het stadspark zal proberen in te pakken. Cleymans & Van Geel, oftewel frontmannen Jelle Cleymans en Jonas Van Geel met band en Nederlandstalige covers, sluiten het eerste Parkconcert af.

Het volledige programma:

De Donderdagen ‚ÄėOp Maandag‚Äô:

  • Karel Casier (14.30 + 16.00 uur)
  • PikzPalace (16.30 uur tot 21.30 uur)
  • Cirkus in Beweging (15.00 tot 17.00 uur)
  • Luc Jones (14.30 uur)

Eerste Parkconcert:

  • Karree Konfituur (17.00 uur)
  • Tot Morgen (18.45)
  • Frimout (19.45 uur)
  • Cleymans & Van Geel (22.00 uur)

Alle activiteiten zijn gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender