Toonmoment vrouwenkoor VocAtom in Neigem

Op vrijdag 17 juni treedt het vrouwenkoor VocAtom voor het eerst op in de kerk van Neigem. Het nieuwe koor brengt lichte popmuziek voor jong en oud.

VocAtom startte in oktober 2015. Het was al lang een droom van dirigente Barbara Vandendriessche, meester in de muziek voor orgel en zang, om een koor op te richten in Denderhoutem, waar zij woont. Het koor had dan ook snel een naam: Vocaal in Denderhoutem of VocAtom. Barbara is niet aan haar proefstuk toe. Zij leidt diverse kinder- en jongerenkoren waaronder het kinderkoor Ballebille in Heldergem. Ze sleepte op het recente Internationaal muziekfestival in Neerpelt nog een eerste én tweede prijs in de wacht. VocAtom bestaat uit 15 leden tussen 20 en 50 jaar oud.

VocAtom is na ruim 20 repetities, tweewekelijks op woensdagavond, klaar om zich een eerste keer te presenteren aan het publiek. “Een concert van A tot Z wordt het nog niet, wel een proeverijtje, een toonmoment, met een paar verrassende ‘toetsen’ en een klein hapje en drankje achteraf,” vertelt dirigente Barbara Vandendriessche.

Het optreden start om 20 uur zodat ook kinderen nog even mee kunnen komen proeven voor bedtijd. Vocatom vraagt geen toegang, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Topartikels editie Ninove-Dender