Kindergemeenteraad neemt afscheid

Na toespraken van kinderburgemeester Joren Emmerechts (basisschool Ten Bos Peizegem), van schepen van jeugd Maarten Mast en andere prominenten werd de kindergemeenteraad 2015-2016 officieel afgesloten. De kindergemeenteraad bestaat uit vertegenwoordigers van de lagere scholen in de gemeente en heeft inspraak in beslissingen die jongeren aangaan.

Naast burgemeester Joren namen ook zijn schepenen afscheid: Glenn De Cuyper en Michiel Talloen (Ter Dreef), Zoë Bogaerts (Sint-Donatus), Tom Crabbe (De Plataan) en Jari Janssens (Rinkeling) evenals de andere leden van zijn raad. Er volgde nog een kleine receptie in het August De Boeckhuis. Begin volgend schooljaar wordt een nieuwe kindergemeenteraad verkozen en een kinderburgemeester aangeduid bij lottrekking.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk