1.500 fietsers nemen deel aan Andrea Tafi Classic

Wie samen met de voormalige Italiaanse profwielrenner Andrea Tafi doorheen het Toscane van Vlaanderen wou fietsen, kon op zaterdag 11 juni vanaf 7 uur terecht in Ninove. Op het Dr.Hemerijckxplein vertrokken die dag fietstochten van 40, 85 en 140 km.

Om en bij de 1.500 sportievelingen haalden volgens organisator Maspoe de fiets van stal. Onder de deelnemers Johan Museeuw, Vicepremier en Minister van Werk en Economie Kris Peeters en ex-Rode Duivel Wesley Sonck. Naast standjes met energiedranken en fietskledij stond er ook een gratis bike wash ter beschikking van de deelnemers, waarna ze op het terras konden bekomen van de geleverde inspanningen.

De Andrea Tafi Classic maakt deel uit van de Proximus Cycling Challenge 2016.

Topartikels editie Ninove-Dender