NKCV Skief Gezoopen stapt niet langer mee in de stoet

Nog voor de carnavalsinstanties op vrijdagavond 8 april ’16 aan hun evaluatievergadering moesten beginnen, gooide de Keizerlijke Carnavalsgroep Skief Gezoopen de handdoek in de ring.

De strijdvaardigheid en overtuiging van voorzitter Gino Presti bij de uitreiking van de Don August-prijs en de trofee als winnaar bij de groepen zonder praalwagen liet niet vermoeden dat weinig later de leden van zijn carnavalsvereniging het niet langer zien zitten om nog deel te nemen aan de carnavalsstoet.

Steen des aanstoots is de afgunst en insinuaties van bepaalde carnavalsgroepen ten aanzien van hun succes. Wat voor de prijsbeesten van Skief Gezoopen een feest had moeten worden, kreeg een kwetsend staartje via sociale media. “Dat is het ons allemaal niet waard”, aldus Gino Presti en zijn secretaris Ronny Meganck. “Het is de jury die beslist en wij worden daar op afgerekend. In plaats van gelukwensen, draaiden nogal wat carnavalisten letterlijk hun rug naar ons toe. Onze leden waren ook enorm onder de indruk van een aantal kwetsende opmerkingen. Na 16 jaar slaan we de bladzijde om. Voortaan zullen we op een ontspannen manier als vriendengroep genieten van het carnavalsfeest maar in de stoet ziet men ons niet meer. Vriendschap is voor ons belangrijker dan competitie.”

Topartikels editie Ninove-Dender