Nieuwe mobiele flitscamera moet verkeersveiligheid ten goede komen

De politie van Ninove heeft een compacte, mobiele flitscamera in gebruik. Met die camera wil men de effici√ęntie van de snelheidscontroles fors verhogen. Met de aankoop is een bedrag gemoeid van 62.000 euro. Burgemeester Tania De Jonge stelt dat de aankoop past in een globaal veiligheidsbeleid van de stad.

Tot nog toe beschikte de politie immers enkel over een camera die op een anonieme wagen gemonteerd was. Die wagen moest echter op het openbaar domein geparkeerd staan, wat de inzet van de camera uiteraard fors beperkt. In smalle straten kon al helemaal geen snelheidscamera ingezet worden.

Het stadsbestuur hoopt met deze aankoop niet alleen overdreven snelheid, maar ook roekeloos rijgedrag tegen te gaan.

Topartikels editie Ninove-Dender