Multicultureel feest in het hart van Ninove

Dit jaar organiseert de dienst Integratie de vierde editie van NinoMundo en zo wordt dit evenement stilaan een vaste waarde in het voorjaarsprogramma van de stad.

Samenleven in een stad met veel verscheidenheid loopt niet altijd van een leien dakje. Vaak zien mensen enkel de verschillen, maar begrijpen ze niet. Wat kan zorgen voor misverstanden en spanningen. Door elkaar te ontmoeten en te leren kennen, wil het stadsbestuur een belangrijke stap zetten om gelijkenissen te vinden en verschillen te aanvaarden.

Het multicultureel evenement NinoMundo is een moment waarop Ninovieters met een migratieachtergrond de kans krijgen om zich aan hun nieuwe stadsgenoten voor te stellen. Samen steken ze een evenement in elkaar dat aandacht schenkt aan de culturele verscheidenheid in Ninove. Voor de vierde keer wordt het plein aan de Centrumlaan op zaterdagnamiddag van 14 tot 22 uur omgetoverd tot een gezellige plek vol lekker eten, fijne workshops, vrolijke muziek en dans.

Topartikels editie Ninove-Dender