Lindemans Asse-Lennik verhuist naar Aalst

Het lijkt er op dat volleybalclub Lindemans Asse-Lennik vanavond haar allerlaatste wedstrijd ooit speelde in de sporthal Molenbos in Zellik.

Net voor de aanvang van de play-offwedstrijd tegen Menen Рdie uiteindelijk met 0-3 werd verloren Рkondigde het bestuur aan dat de volleyclub al vanaf volgend seizoen zal trainen én spelen in het nieuwe stedelijke sportcentrum Schotte in Aalst, op grondgebied Erembodegem. De aankondiging gebeurde in aanwezigheid van Ilse Uyttersprot (CD&V), de schepen van Sport van Aalst.

Asse-Lennik tegen MenenZoals bekend moest Asse-Lennik uiterlijk na het seizoen 2016-2017 een ander onderkomen vinden omdat de gemeente Asse de sporthal Molenbos niet langer aanhoudt.

In Relegem opent na de zomer immers een nieuwe sporthal, die gedeeld wordt door het provinciale opleidingscentrum Pivo en de gemeente Asse. Die nieuwe sporthal is sowieso niet geschikt voor volleybalcompetitie op hoog niveau.

“Onze club onderhandelde twee maand intensief met de stad Aalst. Intussen gaven ook onze twintig belangrijkste sponsors hun zegen om deze piste verder te bewandelen”, zegt commercieel manager Eric Van Snick.

2.000 zitjes

Sportief en commercieel biedt de nieuwe sporthal enorm veel voordelen voor de volleybalclub die de jongste twee jaar doorstootte tot een echte topclub.

In Zellik waren tot 1.250 toeschouwers mogelijk, in Aalst kan de volleybalclub 2.000 supporters verwelkomen. Bovendien heeft het sportcentrum Schotte een vrije hoogte van 12,5 meter, waardoor ook alle Europese thuiswedstrijden er probleemloos kunnen worden gespeeld.

“In Zellik mochten we door het te lage plafond geen Europese wedstrijden spelen. De verplaatsingen voor onze Europese¬†thuiswedstrijden naar Antwerpen en Maaseik sneden diep in ons budget”, zegt voorzitter Jan Luppens.

sportcomplex schotteAsse-Lennik mag de grote sporthal Рafmetingen 70 x 45,5 meter Рgebruiken tijdens de daluren voor de trainingen en voor alle thuiswedstrijden, ook als die op weekdagen plaatsvinden. Schotte zal beschikken over twaalf kleedkamers, waarvan twee topsportkleedkamers. Het centrum omvat ook een fitness van 660 m2.

Het nieuwe sportcentrum in Erembodegem opent pas begin november. “Wellicht zullen we dus afspraken moeten maken om onze eerste twee thuiswedstrijden eerst op verplaatsing te spelen, maar de bedoeling is in elk geval de nieuwe competitie meteen in Aalst aan te vangen”, aldus Luppens.

Over de clubnaam is momenteel nog niets beslist. Lindemans blijft in elk geval naamsponsor, maar het is dus nog afwachten of het Lindemans Aalst of Lindemans Aalst-Lennik wordt. “Dat maakt nog deel uit van de verdere onderhandelingen”, besluit de voorzitter.

Asse-Lennik speelde al sinds 1996 in Zellik, na de fusie tussen Lennik en het toenmalige Maes Pils Zellik.