Ronde van Meerbeke steunt KOTK

De Ronde van Vlaanderen viert dit jaar haar honderdste verjaardag. Meerbeke had de eer om 39 keer de aankomstplaats te mogen zijn van Vlaanderens Mooiste. Tot grote spijt van zeer veel wielerliefhebbers besloot de organisatie om in 2012 de aankomststreep in Oudenaarde te schilderen.

Elk jaar dat verstrijkt, verdwijnt de herinnering aan de oude aankomstplaats op de Halsesteenweg een beetje meer. Enkel een klein standbeeld blijft over. Net als de voorbije vier jaren wil jeugdhuis Het Uur in samenwerking met Chiro Sjaloom Meerbeke de herinnering levend houden met de organisatie van de Ronde van Meerbeke.

Aan alle Ninovieters en aan allen die dit initiatief willen steunen wordt gevraagd om op zondag 3 april 2016, de dag waarop de 100ste Ronde van Vlaanderen gereden wordt, liefst in wieleroutfit af te zakken naar het Meerbeekse dorpscentrum en mee te fietsen met de groep.

Aan café Oud Withuis wordt om 11 uur het startschot gegeven vanwaar het peloton onder begeleiding van motoren en volgwagens, koers zet richting centrum van Geraardsbergen.

Na een bevoorrading op de Vesten volgt de beklimming van de scherprechters van weleer: de Muur en de Bosberg. Daarna gaat de tocht verder naar de oude finish op de Halsesteenweg waar de mogelijkheid geboden wordt om de echte Ronde op groot scherm te volgen. Na de aankomst geeft de covergroep Fun Yards het beste van zichzelf.

De volledige opbrengst van dit evenement gaat naar de 1000 km van Kom op tegen Kanker en het MPC Sint Franciscus. Een inschrijving voor de fietstocht zelf kost 6 euro. Hiervan gaat er 2 euro integraal naar de goede doelen, terwijl de fietsers zelfs telkens 1 bonnetje krijgen van de 4 omliggende cafés (Oud Withuis, Café Moesj, Onder de Linde en het Jeugdhuis). Achteraf wordt er per verkochte consumptie in het jeugdhuis eveneens 0.50 aan de goede doelen geschonken.

Praktisch:

  • Inschrijven liefst via koenvdh46@hotmail.com of op de dag zelf
  • Afspraak om 10u30 aan het kerkplein
  • Kostprijs: 6 euro= 4 x drinken + bevoorrading en verzekering
  • Liefst in wielertenue en aangeraden vanaf 12 jaar
Topartikels editie Ninove-Dender