Braderie Witte Donderdag heeft nieuwe adem nodig

Naar aanleiding van Witte donderdag organiseerden de Verenigde Handelaars Ninove (VHN) op 24 maart hun jaarlijkse braderie met animatie. Uit respect voor de slachtoffers van de terreuraanslagen werd er geen muziek gespeeld.

De traditionele autoshow van ADNO werd dit jaar voor het eerst niet meer op de Centrumlaan en Graanmarkt gehouden maar werd verspreid over het Oudstrijdersplein, Beverstraat en Lavendelstraat. De deelnemers trakteerden de aanwezigen op een gratis Witkap of frisdrankje, en de handelaars schonken dan weer bonnetjes voor een gratis pakje friet. Ook stonden er enkele kraampjes opgesteld en was er een kleine antiekmarkt in de Biezenstraat.

“Dit evenement heeft dringend een nieuwe adem nodig”, vertelt Giovanni Neckebroeck die de braderie bezocht. “Dit jaar bijvoorbeeld geen modeshow meer, steeds minder kraampjes voor de ‘vlooienmarkt’ en verschillende winkels die niet deelnamen aan de avondshopping, spijtig. Verschillende bezoekers waren dan ook ontgoocheld en hopen op een meer gevarieerd programma voor volgend jaar.‚ÄĚ

Topartikels editie Ninove-Dender