De soep is op

Deze voormiddag vond je op de hoek van de Markt een tentje met daarin burgemeester en schepenen. Zij verkochten de soep die ze gisteren ten huize van collega Pierre Van de Velde hadden gemaakt. Toen het vanmorgen aan het regenen was, keken ze met een zorgelijke blik naar de hemel: hoe konden ze met zo’n weer 45 liter soep aan de man/vrouw brengen?

Maar kijk, toen onze fotograaf rond 11 uur voor een fotootje langskwam, werden de laatste bekertjes soep opgeslurpt. Op twee uur tijd gingen 180 porties soep over de figuurlijke toonbank. Een succes waarmee ook ALS-patiënte Marianne Vermeiren heel blij was.

De hele dag staat in Opwijk trouwens in het teken van de ALS-actie. Vanaf 13.30 uur komen scholen en verenigingen langs om de opbrengst van hun sponsoractiviteiten symbolisch te overhandigen. Er wachten Wilfried De Koster en zijn team een lange, vermoeiende dag in het Spechteshof maar dat nemen ze er met de glimlach bij.