Kunst in de gang van het OCMW

“Kunst in de gang” is het resultaat van een project tussen de stad Ninove, het OCMW en de Ninoofse jeugd. Het OCMW en de stad brengen sedert 2014 de levensdomeinen cultuur en sociaal regelmatig samen in een activiteit. Iets meer dan een jaar geleden beten de senioren van de serviceflats Denderzicht Ninove de spits af en lieten “de Droomgaard” geboren worden. Onder meer een petanquebaan, muurtekening en speelhof zagen in hun achtertuin het levenslicht.

Dit jaar werd gekozen voor de jeugd als doelgroep en graffiti als kunstvorm. Onder professionele begeleiding van Graffiti VZW werd tijdens de krokusvakantie aan jongeren de kans geboden zich uit te leven met de spuitbussen. Samen met jeugdopbouwwerker Bjorn van vzw LEJO konden de deelnemende jongeren zich laten gaan en bij momenten zichzelf ontdekken. De werken en hun uitleg zijn te bewonderen in de gang van het OCMW, Burchtstraat 50 te Ninove. Ze zullen permanent blijven hangen en dagelijks kleur geven aan het gebouw De Cooman.

Topartikels editie Ninove-Dender