Teledienst Ninove ontvangt kerstcheque

De basisschool van het Sint-Aloysiuscollege organiseert tweejaarlijks een kerstmarkt op school. Van de opbrengst gaat een deel naar een goed doel en dat is de afgelopen jaren telkens Teledienst Ninove geweest.

Deze lokale vzw zet zich in voor alle mensen die om één of andere reden geen of onvoldoende beroep kunnen doen op professionele hulpverlening en die bovendien ook niet kunnen steunen op mantelzorg van de onmiddellijke omgeving.

Walter Maes, coördinator van Teledienst, kwam op vrijdag 8 januari ’16 samen met Jos Vanisterbecq, ervaringsdeskundige, naar ‘t college om de kringloop van armoede aan de leerlingen van de derde graad toe te lichten. Directeur Karen De Pril overhandigde hen nadien een cheque van 1000 euro.  Dat bedrag zal vooral geïnvesteerd worden in de sociale kruidenier en de uitwerking van de toekomstige spelotheek.

Topartikels editie Ninove-Dender