Ninove sluit aan bij UiTPAS

De UiTPAS is een spaar- en voordelenprogramma voor wie deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten. Wie een UiTPAS bezit, kan punten sparen en ruilen voor een voordeel naar keuze.  Op vrijdag 22 januari werd de aansluiting van Ninove bij de UiTPAS regio Aalst, Erpe-Mere, Lede en Haaltert een feit.  Om de regionale uitstraling te vergroten, werd er ook gekozen voor een gemeenschappelijke naam namelijk UiTPAS Dender en een vernieuwde huisstijl.

UiTPAS Regio Aalst werd al in 2012 gelanceerd als proefproject van de Vlaamse Regering en Cultuurnet Vlaanderen. Toen de Vlaamse overheid na een positieve evaluatie besliste om de UiTPAS ook in andere regio’s te introduceren en in de loop van 2014 de vraag kwam of Ninove wilde aansluiten, besloot het Ninoofse stadsbestuur om niet langer te twijfelen. Op 26 november 2015 keurde de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst goed en op vrijdag 23 januari ’16 lanceerde het college van burgemeester en schepenen van Ninove samen met de regionale stuurgroep de nieuwe pas.

In Ninove kunnen bezitters van een UiTPAS, punten sparen bij elke bezoek aan de bib of het cultuurcentrum, bij elke zwembeurt in De Kleine Dender, bij elke activiteit waaraan hij of zij deelneemt in de sporthal of bij elke activiteit die een stadsdienst organiseert. Een overzicht van alle activiteiten en voordelen vind je op www.uitpasdender.be .

Een persoonlijke UiTPAS kost 5 euro. Mensen met een laag inkomen hebben recht op een gratis UiTPAS.

Naar aanleiding van het lanceermoment loopt in de foyer van de Plomblom de fototentoonstelling “Er Op Uit”. Deze expo gaat over de drempels die mensen in armoede ervaren wanneer zij willen deelnemen aan cultuur en vrije tijd.

Topartikels editie Ninove-Dender