Eigen single rond tournee Fast Forward af

 

 

Theatergroep Fast Forward brengt een single uit om de succesvolle tournee ‘Gelukkig zijn’ feestelijk af te ronden. Het gaat om een live-versie van het nummer ‘Ik hou van u’ van Noordkaap. De theaterproductie waarin een vierstemmig koor van anderstaligen bekende Vlaamse liedjes zingt was goed voor liefst 60 shows.

Het concept is bekend: theatergroep Fast Forward zette Franstalige Belgen, migranten én vluchtelingen op het podium, en liet hen hits zingen van onder anderen Will Tura, Raymond van het Groenewoud, Yasmine, Clouseau en Ann Christy. Afgelopen zomer haalden ze er de Gentse Feesten mee, en traden ze op als opener voor Urbanus op Boterhammen in het Park in Brussel.

Het ‘Gelukkig zijn’-koor maakte eerder al een cd’tje met daarop drie van de liedjes uit de show: ‘Ik wil de wereld zien’ (Johan Verminnen), ‘Ik mis je zo’ (Will Tura) en ‘Gelukkig zijn’ (Ann Christy). De nieuwe single ‘Ik hou van u’ (Noordkaap) die op 23 januari op digitale kanalen als iTunes verschijnt, werd live opgenomen in een volle stadsschouwburg in Antwerpen. De ambiance die de theatervoorstellingen van Fast Forward kenmerkt, is duidelijk te horen: het publiek zingt en fluit enthousiast mee.

Mohamed Sultan, een Syrische vluchteling die in Vilvoorde woont, is acteur in ‘Gelukkig zijn’. “Het was een ongelofelijk avontuur”, vertelt hij enthousiast. “We hebben in zo veel mooie theaters mogen spelen. De mensen waren altijd heel vriendelijk, en kwamen na de voorstelling dikwijls kennismaken. Dat was pas tof: Vlamingen en anderstaligen die contact maakten. Dat gebeurt veel te weinig.”

Het was een druk jaar voor Fast Forward, zegt artistiek leider Peter Schoenaerts: “We hadden oorspronkelijk een 20-tal optredens van ‘Gelukkig zijn’ gepland in het hele land, maar door het enorme succes werden dat er al gauw zo’n 60. Bovendien zijn we het afgelopen jaar ook gaan samenwerken met het Educatief Theater Antwerpen: onder de naam ‘Theater van A tot Z’ bouwen we een gezamenlijke werking uit die producties maakt voor jongeren en kwetsbare doelgroepen.”

Fast Forward roept iedereen op om de nieuwe single ‘Ik hou van u’ via iTunes te downloaden tussen zondag 24 en zondag 31 januari. Peter Schoenaerts: “Als we in die periode voldoende downloads behalen, dan bestaat de kans misschien dat we in de hitparade terechtkomen, en dat zou natuurlijk het allermooist denkbare einde van onze tournee zijn!”

De allerlaatste voorstelling van ‘Gelukkig zijn’ vindt op 16 februari plaats in CC Het Bolwerk in thuisbasis Vilvoorde. Meer info www.fast-forward.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise