Nieuwbouw voor De Oogappel

In de stedelijke basisschool De Oogappel in Appelterre-Eichem is men begonnen met een nieuwbouw voor de lagere school. Bedoeling is om in het voorjaar van 2017 de nieuwe school in gebruik te nemen.

De nieuwbouw komt op de speelplaats tegenover het bestaande gebouw. Op het gelijkvloers komt er een refter met keuken, lift, trappenhal, drie klaslokalen, toiletten, secretariaat en een EHBO-lokaal . Op de eerste verdieping wordt voorzien in een turnzaal met kleedkamers, drie klaslokalen en toiletten.

Het oude en het nieuwe gebouw worden verbonden met een overkapping als beschutting tegen de regen tijdens de speeltijd. Er komt ook een bijkomende speelplaats op het lager gelegen achterliggend terrein met daarachter een grasperk met bomen en planten waar de kinderen zich bij goed weer kunnen ontspannen.

Topartikels editie Ninove-Dender