Rufijn en de Zijn

Na een onderbreking van enkele jaren door de split van Balladeus heeft folkzanger Rufijn De Decker weer een begeleidingsgroep die luistert naar de naam “Rufijn en de Zijn”. De begeleiders zijn accordeonist Wilfrid Moonen (speelde bij ’t Kliekske en Duo Retro) en violist Jos Debraekeleer (Brabants Volksorkest, vroeger ook bij CCT, De Vlier en De Snaar).

Rufijn De Decker speelde achtereenvolgens bij Voljeir, De Veske Voljeir en Balladeus. Dat leverde samen één singeltje en vier cd’s op, waarvoor Rufijn het overgrote deel van de liedjes schreef of het materiaal  verzamelde. Er is echter een groot repertoire dat nog niet op plaat werd gezet, zowel zelfgeschreven liedjes als traditioneel werk, vooral verzameld in Ninove en de Denderstreek. Alles samen levert dat, samen met het instrumentale repertoire van Jos en Wilfrid, meer dan genoeg stof voor verschillende programma’s.

Typisch voor Rufijn en de Zijn is het gebruik van visuele elementen als rolprenten, plakkaatliederen een toverdoos en een rinkelbom die luistert naar de naam Adelleken.

Contact: Rufijn De Decker, 054/33 96 86 – rufijndedecker@live.be.

Topartikels editie Ninove-Dender