Vluchtelingencrisis bij Filmclub NinoFilm

Filmclub NinoFilm brengt op dinsdag 3 november 2015 de Franse film “Welcome”. Een drama van regisseur Philippe Lioret (2009) met hoofdrollen voor Vincent Lindon, Firat Ayverdi en Audrey Dana. De film oogstte veel lof bij zowel pers als publiek. Het thema van de film is actueler dan ooit.

Welcome is het schrijnende verhaal van de 17-jarige Koerdische jongen Bilal. Hij is gestrand in Calais in Frankrijk, zijn vriendin wacht op hem aan de overkant van het Kanaal. Bilal beslist naar Engeland te zwemmen. De Franse badmeester Simon wil hem helpen, maar die zit net in een echtscheiding verwikkeld.

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de vluchtelingenproblematiek in Europa. De film schetst op indringende wijze zowel de verhoudingen tussen de lokale bevolking en een groep illegalen als het vaak onmenselijke en falende immigratiebeleid van de autoriteiten.

Praktisch:

dinsdag 3 november, 20 uur (inleiding om 19.45 uur)
Cinema Central, Lavendelstraat, Ninove
Toegang: € 6 (met reductie voor jongeren en kansenpasbezitters).
Meer info? cultuur@ninove.be of ninofilm.club@gmail.com

Topartikels editie Ninove-Dender