Tania De Jonge legt eed af als burgemeester van Ninove

Zoals bij het begin van deze legislatuur was afgesproken, neemt Tania De Jonge (Open VLD) na drie jaar de burgemeesterssjerp over van Michel Casteur.

Op vrijdag 23 oktober 2015 heeft de Ninoofse schepen in aanwezigheid van haar familie in Gent, in de ambtswoning van provinciegouverneur Jan Briers, de eed afgelegd als jongste(46) en eerste vrouwelijke burgemeester van Ninove.

Op de gemeenteraad van donderdag 29 oktober 2015 zullen de leden kennisnemen van het ontslag van Michel Casteur en van de benoeming van Tanja De Jonge als burgemeester. Alain Triest wordt voorgedragen als schepen tot het einde van de bestuursperiode 2013-2018.

Michel Casteur (69), de voorbije 30 jaar politiek actief waarvan zes jaar als burgemeester, is dus aan zijn laatste werkweek bezig. Op 1 november geeft hij officieel de fakkel door aan zijn partijgenote.

Topartikels editie Ninove-Dender