SBS Windekind breidt uit

Schepen van Onderwijs Katie Coppens kon deze week met directeur Jeroen Cooman de nieuwbouw van de Stedelijke Basisschool Denderwindeke (Windekind) aan omwonenden, ouders en leerkrachten voorstellen. De uitbreiding is voor de school noodzakelijk door het toegenomen leerlingenaantal. De nieuwbouw omvat vier klaslokalen voor kleuters, een turnzaal, een zorglokaal en een kitchenette.

‘Tot voor een paar jaar was de school op piekmomenten gedwongen om een klasje in de gang te organiseren, een probleem dat weliswaar werd opgelost door de huisvesting van klassen in klascontainers, maar ook dat is uiteraard verre van ideaal’, vertelt Coppens. ‘Ik ben dan ook heel tevreden dat we op korte termijn vier nagelnieuwe klaslokalen in gebruik kunnen nemen.’

De stad hoopt in het voorjaar van 2016 te kunnen starten en wanneer alles vlot verloopt, kunnen in september 2017 de nieuwe lokalen in gebruik genomen worden. Het zijn de oudste kleuters die er hun intrek zullen nemen, want de lokalen zelf komen op de eerste verdieping, boven de turnzaal.

‘Ideaal zou zijn, mocht alles op het gelijkvloers kunnen komen’, vertelt directeur Jeroen Cooman. ‘Maar dan zouden we uitkomen op een veel te kleine speelplaats en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.’

De stad investeert ook fors in de energiezuinigheid van het gebouw met de keuze voor een groendak, een warmtepomp en zonnepanelen. ‘Het wordt geen passiefbouw, maar we zullen wel ver onder de wettelijke normen zitten’, aldus schepen Coppens, ‘Alle energiebesparende maatregelen lopen op tot 200.000 euro, maar die hebben we op minder dan 10 jaar terugverdiend, een logische keuze voor duurzaamheid dus.’

 

Topartikels editie Ninove-Dender