Leen Demaré geeft opdrachten tegen armoede

Radiostem Leen DemarĂ© ging gisteren langs in enkele basisscholen om ook de leerlingen warm te maken voor de werelddag ‘verzet tegen armoede’ op 17 oktober.

In het kader daarvan kreeg het stadsbestuur zaterdag van Leen al vijf opdrachten mee uit uit naam van de werkgroep ‘Vilvoorde verzet tegen armoede’. Onder meer in basisschool De Doening in Peutie kwam Leen gisteren de opdrachten nog eens bekendmaken en de leerlingen oproepen om mee te doen.

De opdrachten die Leen Demaré meebracht naar Vilvoorde zijn: maak een levend schaakspel, verzamel honderdvijftig gevulde pennenzakken, verzamel vijftig niet gemotoriseerde voertuigen en versier ze met afvalmateriaal, maak een gezonde maaltijd voor driehonderd personen en bouw een web van tachtig vierkante meter.

Gisteravond verzamelden vrijwilligers die willen meewerken al voor een eerste keer op het stadhuis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise