Baron D’Hoogvorst Cantate in Meise en Merchtem

Het August De Boeckjaar blijft niet beperkt tot Merchtem. Op zaterdag 17 oktober zal de Baron D’Hoogvorst Cantate van de Merchtemse meester worden uitgevoerd in De Muse in Meise. Twee weken later, op 31 oktober, wordt diezelfde cantate uitgevoerd in de gemeentelijke feestzaal van Merchtem in deelgemeente Brussegem.

Zeven koren uit onze regio en Brassband Buizingen sloegen de handen in elkaar en reconstrueren de Baron d’Hoogvorstcantate voor gemengd koor, kinderkoor en kopers.  Deze gelegenheidscantate uit 1893 componeerde August De Boeck speciaal voor de inhuldiging van het standbeeld van Baron d’Hoogvorst aan de kerk van Meise.

De driedelige cantate zet het belang van Emmanuel Vanderlinden d’Hoogvorst in de verf, als bevelhebber van de ‘garde civique’ en belicht zijn rol in de revolutie van 1830 bij de Belgische onafhankelijkheid en zijn rol als weldoener voor Meise.

De uitvoerders van deze cantate zijn: Gemengd Koor Canticorum, Merchtems Parochiaal Mannenkoor, Cantorij Sint-Cecilia, Kamerkoor Helicante, Carmina Kamerkoor, Kommakoor/Tremakoor en Brassband Buizingen. De algemene leiding is in handen van Luc Vertommen. In het totaal zo’n 300 uitvoerders die reeds zes maanden aan dit muzikaal evenement werken.

Op de foto: de schepenen van cultuur, Marcel Belgrado van Meise en David De Valck van Merchtem.

Meise, zaterdag 17 oktober, 20 uur, CC De Muse in Meise (Tickets bij CC De Muse)

Merchtem, zaterdag 31 oktober, gemeentelijke feestzaal in Brussegem (Tickets op de dienst cultuur van het gemeentehuis)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk