Gedichten in contrast

In het kasteel van Voorde (Sint-Marcellusstraat) stellen dichter Marc Van Der Meeren en kunstschilder Antoine De Wael op vrijdag 16 oktober om 20 uur hun dichtbundel: ‘ZWART WIT-gedichten in Contrast’ voor. De inleiding wordt verzorgd door de schepen van Cultuur Veerle Cosyns. De toegang is gratis.

Het is inmiddels al de derde dichtbundel die Marc en Antoine in korte tijd samen uitbrengen. In 2014 waren er al ‘Keltische dromen’ en ‘Klaprozen sterven niet’.

‘ZWART WIT is een dichtbundel waar het contrast centraal staat’, aldus de kunstenaars. ‘De disharmonie in het leven is van alle momenten en belevenissen. De intensiteit van deze gevoelens komt volledig tot uiting in de teksten waarin de grens verlegd wordt tussen zwart en wit naar de grijze zone van het leven. De voorstelling van onze dichtbundel, met muzikale omlijsting, is een symbiose tussen woord, beeld en muziek.’

Intekenen voor een dichtbundel kan via mail (marcvdmeeren@hotmail.comantoinedewael@hotmail.com) tegen de prijs van 40 euro.

Topartikels editie Ninove-Dender