Mama, ik vertrek naar Syrië

In buurthuis De Pallieter, Smid Lambrechtstraat 100 te Outer, gaat Davidsfonds Outer op donderdag 24 september om 20 uur samen met jihadexpert Montasser AlDe’emeh op zoek naar de wortels van de radicalisering.

Montasser AlDe’emeh is een jonge Belgische Palestijn die aan de Universiteit Antwerpen onderzoek doet naar de motieven van jonge jihadi’s en is tevens oprichter van het islamitisch kenniscentrum “De weg naar”. Hij gaat dieper in op de islam als godsdienst, de evolutie van de wereldwijde moslimgemeenschap en het ontstaan van de Islamitische Staat. En hij vertelt over zijn ervaringen tijdens zijn reis naar de Belgische en Nederlandse Syriëstrijders in Aleppo.

Ooit stond deze jihadexpert op het punt om zelf de wapens op te nemen. Als een ontwortelde tiener die opgroeide met haat maar bevrijding vond in kennis, begrijpt hij als geen ander wat westerse moslimjongeren doet bezwijken voor de lokroep van het kalifaat.

De toegangsprijs voor deze avond bedraagt 5 euro voor niet-leden en 3 euro voor leden van het Davidsfonds.

Topartikels editie Ninove-Dender