Viva Scratch!

Vorige week donderdag 13 augustus staken de onweersgoden een flinke stok in de wielen en moesten De Donderdagen worden afgelast. Maar deze week neemt de dienst cultuur weerwraak met twee voorstellingen op twee verschillende locaties.

Bij de eerste voorstelling op donderdag 20 augustus (aanvang 20 uur) maakt het publiek kennis met Victor. Victor is jarig en krijgt van het publiek een cadeau dat zijn leven zal veranderen. Viva Victor! is een clownerievoorstelling vol visuele en absurde humor van Dieter Missiaen met veel publieksinteractie rond, op en in een caravan. De caravan staat opgesteld aan de achterkant van het winkelcentrum Ninia in de Kaardeloodstraat.

Om 21 uur verplaatst het straattheater zich naar de Graanmarkt voor de circuskunstjes van het trio Acrobarouf. Na twee jaar toeren met Cirque du Soleil creëerden Antonio Terrones, Raphaël Hérault en Kritonas Anastasopoulos in 2014 de voorstelling Scratch, een duizelingwekkende aaneenschakeling van bascule, main à main, banquine, Chinese mast en de eerste man op de maan. Innoverend straattheater voor dromers en moonwalkers over een clowneske wereld die ons allen toebehoort.

Beide voorstellingen zijn gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender