Jessy Druyts wint 9de Grote Prijs Tania De Jonge

De 21-jarige Wilrijkse Jessy Druyts, op 25 februari van dit jaar nog moeder geworden van zoon Louis, behaalde op zaterdag 29 augustus in Nederhasselt sinds haar bevalling haar tweede overwinning bij de Dames Elite. Tweede werd Lotte Kopecky, derde de Britse Eileen Roe.

Jessy is één van de vier fietsende zussen Duyts en ook broer Guy is wielrenner als elite zonder contract. Ze haalde bij de junioren op de weg het zilver op het wereldkampioenschap wielrennen 2011.

Toekomstig burgemeester Tania De Jonge wond er na afloop van de twee wielerwedstrijden (nieuwelingen en Dames Elite) die haar naam dragen geen doekjes om. Ninove wil zich als wielerstad profileren maar als er amper 38 nieuwelingen het startblad tekenen dan stemt dit tot nadenken. Zonder afbreuk te doen aan winnaar Xander Geysels, Luca De Meester en Petar Stoyanov die het podium haalden, was er toch enig spoor van teleurstelling.

Bij de Dames Elite stonden er 57 wielrensters (10 nationaliteiten) aan de start. Na een boeiende wedstrijd spurtten 34 dames voor de winst. Het was nipt maar op de streep moest Lotte Kopecky, teamgenoot van Jessy bij Topsport Vlaanderen-Pro Duo, de duimen leggen.

Dat ze bij organisator Wielervrienden Nederhasselt niet snel het kopje laten hangen, bewijst dat de club nu al werk maakt van de jubileumeditie die naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar de Grote Prijs Burgemeester Tania De Jonge zal dragen. Het zou dan een tweedaagse worden met op zaterdag opnieuw een wedstrijd voor Dames Elite en op zondag, onder licht voorbehoud, een rit voor juniores die in aanmerking komt voor de Beker van België.

Topartikels editie Ninove-Dender