De Donderdagen in 't stadspark

Het circus- en straattheaterfestival De Donderdagen zoekt net als vorige week het stadspark op.  Twee Belgische groepen tonen er op donderdag 13 augustus hun kunnen. Deux sans Trois brengt de voorstelling ‘TYPO’, de drie meisjes van Lady Cocktail plezieren het publiek met ‘The girls from Up there’. Aanvang 20 uur, de toegang is gratis.

Drie acrobaten, één muzikant. Twee mannen, twee vrouwen. Één groep, veel ideeën. Deux sans Trois maakt kleine verhalen groter, mooier en absurder. In TYPO ondervinden de vier personages aan den lijve dat je bent wat de anderen jou laten zijn. Ze pushen elkaar en lopen elkaar in de weg. Ze werken soms verrassend goed samen en proberen er ondanks (of dankzij?) de anderen het beste van te maken. Een voorstelling die buiten de circuslijntjes kleurt met een levende violist en een dode zanger.

Neem drie meisjes die uit het juiste hout zijn gesneden, voeg een vleugje humor en frisse dwaasheid toe, meng samen met indrukwekkende luchtacrobatiek en je hebt het recept voor de Lady Cocktail! Drie gracieuze acrobaten zetten al hun geheimen in om het publiek te verbazen en te plezieren. Dat is tenminste wat de onbuigzame Miss Betty verwacht van haar onhandelbare medewerksters. Maar Paule, dynamischer dan een dolle vlo, mist nooit een kans om door het lint te gaan. En Sara, de grote marionet, is al afgeleid als de kleinste vlinder voorbijkomt. (Foto : Philippe Giroux)

Topartikels editie Ninove-Dender